2020 iPad Pro A12Z Chip är bara ett byt namn på A12X -chip 2018 med ett extra GPU -kärna aktiverat

May 2, 2023 0 By pevj

Apples nya 2020 iPad Pro börjar komma i händerna på dem som köpte det förra veckan och det indikerar att vi börjar Att lära sig mycket mer och mycket mer om det.

En av de intressanta punkterna från tillkännagivandet var införandet av en ny Apple A12Z -processor. Vi visste inte så mycket om det, men nu börjar vi lära oss mycket mer.

Enligt en rapport från NoteBookCheck är A12Z- och A12X -processorerna fysiskt identiska, även om det äldre chipet har en av de åtta GPU: erna inaktiverade. Den nya A12Z har alla åtta grafikkorade aktiverade. A12X? Bara de sju.

Det indikerar i slutändan att de två chips är desamma om du kokar ner det tillräckligt långt och det beskriver verkligen varför de båda gör det på samma sätt när referensresultaten jämförs.

Det kan finnas flera spekulativa skäl till varför Apple valde att göra detta. Det är inte ovanligt att se chiptillverkare inaktivera fysiska kärnor och möjliggöra dem i högre SKU: er. Till exempel har Nvidia Titan RTX alla 4 608 CUDA -kärnor aktiverade medan RTX 2080 TI endast använder 4 352 kärnor trots att båda använder TU102 GPU.

Den andra troliga förklaringen är att Apples beslut att inaktivera en GPU -kärna i A12X kunde ha varit avsiktlig. Att möjliggöra den latenta kärnan i en interimsfrisk som A12Z skulle rädda dem från att behöva utveckla en A13X och istället fokusera direkt på (5 nm?) A14x som är planerad att debutera med 5G ‌IPAD pro‌ senare i år.

Medan massor av kommer att se detta som ett “gotcha” ögonblick för Apple, är inget av detta riktigt nytt. Det liknar processorns binning som CPU -tillverkare har gjort i flera år. I själva verket är Binning vad som har tillåtit att överklockning är en sak – chips som kan köras med en hastighet säljs som chips som är rankade för en långsammare.

2020 iPad Pro är helt klart inte en som personer med fungerande 2018 -modeller måste uppgradera till oavsett nyhet. Om inte den snygga Lidar -skannern är något du är särskilt extatisk över.

Du kanske också vill kolla in:

Kodi 18.6 IPA APK Download för iOS 13 / iPados 13, Android släppt

Kör flera 2 whatsapp -kontonummer på 1 iPhone det idealiska sättet, här är hur

Nedladdning: iOS 13.4 Slutliga IPSW -länkar, OTA -uppdatering och iPados 13.4 för kompatibla enheter släppta

Jailbreak iPhone 11 Pro Max med UNC0ver 4.0.0 på iOS 13.3 nu

CHECKRA1N för Windows Alternativ: Hur man använder RA1NUSB för iOS 13.3 Jailbreak

Jailbreak iOS 13.3.1 Med checkra1n, så här [guide]

Nedgradera iOS 13.4 till iOS 13.3.1 för checkra1n jailbreak – hur man

Jailbreak iOS 13.3 Med checkra1n, så här [guide]

Apple njut av ECG -apphack: Aktivera utanför oss i ouppstått land i serie 5 & 4 utan jailbreak

Du kan följa oss på Twitter, eller Instagram, och till och med gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla nuvarande från Microsoft, Google, Apple och webben.